scrollUpButton
keyless door lock
< Go back

[SK] Bezkľúčový zámok dverí – prečo by ste sa mali vzdať kľúčov

Tradičné kľúče sú nevyhnutnou súčasťou každej kapsy alebo kabelky pri odchode z domova. Avšak zväzok kľúčov nie je veľmi praktický a ak sa kľúč od našich domových dverí poškodí alebo stratí, návrat sa môže stať problematickým. Prístup pomocou kľúčov je minulosťou. Sú bezkľúčové zámky budúcnosťou pri zabezpečovaní prístupu?

Priznajte sa – koľkokrát ste stratili alebo založili kľúč od domu niekde? Stáva sa to každému z nás, ale je to frustrujúci zážitok.

A koľkokrát ste neochotne opustili pohodlie svojho gauča, aby ste otvorili dvere? Jedno zariadenie eliminuje všetky nevýhody tradičného zámku – a tých je dosť veľa.

Ako fungujú bezkľúčové zámky?

Bezkľúčový zámok, inak známy ako inteligentný zámok, je elektronické zariadenie, ktoré používa aplikáciu na smartfóne, klávesnicu alebo kartu na ovládanie dverového zámku.

Na rozdiel od tradičných zámkov bezkľúčové zámky umožňujú prístup bez fyzického kľúča. Môžu sa otvárať rôznymi spôsobmi v závislosti od značky a modelu. K dispozícii je mnoho typov bezkľúčových zámkov, vrátane Bluetooth, Wi-Fi, klávesnicových a odtlačkových zámkov.

Pri tomto type inteligentných zariadení okamžite vyvstáva otázka – čo ak dôjde k výpadku prúdu? Nebojte sa – najlepšie inteligentné zámky sa pripájajú k vášmu smartfónu cez Bluetooth a môžu odomknúť dvere štandardným kľúčom. Bezkľúčové zámky nepotrebujú neustály prístup k zdroju energie. Ak však dôjde k strate prístupu k Wi-Fi, niektoré funkcie bezkľúčového zámku nebudú dostupné (napríklad bez pripojenia k Wi-Fi nemôžete vzdialene udeliť prístup).

Bezkľúčové zámky nevyžadujú inštaláciu odborníkom

Výhodou bezkľúčových zámkov je, že obvykle fungujú bezdrôtovo – nemusíte ťahať kábel cez celý dom až k vchodovým dverám. Inštalácia bezkľúčového systému pravdepodobne neovplyvní estetiku vášho domova.

Montáž bezkľúčového zámku trvá od niekoľkých minút až po niekoľko desiatok minút – v závislosti od toho, či je potrebné vymeniť zámkový valec.

Výrobcovia inteligentných zámkov zvyčajne poskytujú podrobné návody a video tutoriály na svojich webových stránkach, aby vám pomohli nainštalovať zariadenie sami. Inštalácia zvyčajne vyžaduje len skrutkovač.

tedee installation

Zistite, ako si sami nainštalovať inteligentný zámok Tedee >>

Ak si nie ste istí, vždy môžete využiť služby odborníka. Majte však na pamäti, že inštalácia inteligentného zámku môže byť spojená s dodatočnými nákladmi.

Inteligentný zámok vs. bezpečnosť

Dobre, ale zabezpečí inteligentný zámok na mojich dverách môj dom?

Inteligentné zámky fungujú ako elektronické nástroje na otáčanie zámkového valca. Mechanicky nijako neovplyvňujú bezpečnosť dverového hardvéru. Sú rovnako bezpečné ako váš súčasný dverový hardvér.

Je inteligentný zámok bezpečný? Viac informácií nájdete tu >>

Bezkľúčový zámok je nainštalovaný vo vnútri našej nehnuteľnosti – nikto zvonku ho nemôže vidieť ani k nemu pristupovať. Ak sa obávate možného vlámania – zlodej nebude vedieť, že máte na dverách nainštalovaný inteligentný zámok.

Mnohé elektronické zariadenia sú zraniteľné voči hackerským útokom. Patria sem aj inteligentné zámky? Áno, ale hacknutie bezkľúčového zámku je extrémne náročné. Digitálne zabezpečenie je na rovnakej úrovni ako ochrana vášho online bankového účtu.

Je však dôležité zvážiť rôzne možnosti a overiť bezpečnostné systémy používané výrobcom pred zakúpením inteligentného zámku. Pri výbere bezkľúčového zámku je dôležité premýšľať o svojich bezpečnostných potrebách a vybrať si zámok, ktorý ponúka správnu úroveň zabezpečenia pre vás.

inteligentný zámok bezpečnosť

Inteligentný zámok znamená pohodlný prístup

Pohodlie je jednou z hlavných výhod bezkľúčového prístupového systému. Bezkľúčové zámky umožňujú zamykanie a odomykanie pomocou aplikácie, PIN kódu, odtlačku prsta, smart hodiniek, hlasových príkazov a ďalších možností.

Existuje mnoho možností, ako odomknúť dvere: jedinečný kód pridelený členom domácnosti – zadaný do aplikácie alebo na klávesnici, otvorenie dverí pomocou smart hodiniek alebo prístup pomocou čítačky odtlačkov prstov.

Bezkľúčový zámok je zariadenie, ktoré sa dobre hodí pre modernú, zaneprázdnenú rodinu. Život v pohybe znamená, že aj malé pohodlia môžu urobiť veľký rozdiel.

Pozrite sa, ako funguje bezkľúčový vstup doma >>

Každý z nás bol kedysi dieťaťom. Spomeňte si – keď ste sa hrali vonku, obávali ste sa o kľúč od domu umiestnený vo vrecku alebo zavesený na šnúrke okolo krku?

Kľúče sme vôbec neradi nosili. Záver je jednoduchý – deti pravidelne strácajú alebo zabúdajú svoje kľúče.

Bezkľúčový zámok odstraňuje súvisiace problémy – nemusíte meniť zámok ani robiť nové kľúče a nemusíte ísť domov, aby ste otvorili dvere pre svoje zabúdajúce deti.

inteligentný zámok doma

Pokroky v modernej technológii môžu výrazne uľahčiť život ľuďom so zdravotným postihnutím. Je dôležité si uvedomiť, že otváranie dverí môže byť pre niektorých ľudí náročné kvôli problémom s pohyblivosťou. Hlasové príkazy môžu byť tu obzvlášť užitočné. Stačí požiadať Google Assistant alebo Amazon Alexa, aby otvorili dvere. S hlasovým ovládaním sa zvyšok stane automaticky.

Ľudia mimo rodiny môžu tiež dostať svoje vlastné kódy. Psovodi, sused, ktorý polieva rastliny počas vašej dovolenky, alebo špecialista, ktorý renovuje kúpeľňu – všetci môžu získať prístupový kód – dočasne alebo trvale. S protokolmi aktivít vo vašom telefóne ste vždy aktuálni a viete, kto je vo vašom dome, keď pracujete alebo nakupujete.

Bezkľúčový zámok ako srdce inteligentného domáceho systému

Technológia inteligentných domácností môže očariť, ale v niektorých prípadoch aj preťažiť.

Pojem inteligentný domov označuje všetko vybavenie, ktoré umožňuje vytvoriť systém prepojených zariadení, ktoré sa starajú o naše pohodlie a bezpečnosť.

Inteligentné zariadenie je elektronické zariadenie, ktoré získava ďalšie funkcie pripojením na internet. Rovnako ako pri inteligentnom zámku, môžete ho používať lokálne cez Bluetooth, ak ho nepripojíte na internet.

inteligentný domov

Bezkľúčový prístupový systém je perfektným základom pre inteligentný domov. Bezkľúčový zámok môže byť pripojený k ďalším inteligentným domácim zariadeniam. Inteligentný zámok je ideálnym spúšťačom – môžete s ním vytvárať automatizované scény a rutiny.

To vám umožní ľahko spravovať váš domov. Nič vám nebráni v nastavení všetkých zariadení pripojených k bezkľúčovému zámku tak, aby sa vypli, keď opustíte dom.

Otváranie dverí pomocou hlasových príkazov je tiež veľkým pohodlím. Najlepšie bezkľúčové zámky podporujú najpopulárnejšie štandardy, ako je Google Assistant, Apple Siri a Amazon Alexa. Pred zakúpením inteligentného zámku overte, či zariadenie podporuje štandardy, ktoré vás zaujímajú.

Bezkľúčový vstup do vášho podnikania

Pre podniky môže bezkľúčový dverový zámok ponúknuť mnoho výhod. Po prvé, môže pomôcť znížiť riziko stratených kľúčov alebo prístupových kariet a neoprávneného vstupu. Po druhé, môže poskytnúť spôsob, ako sledovať, kto vstupuje a opúšťa priestory. A po tretie, môže ponúknuť vysokú úroveň zabezpečenia pre citlivé oblasti v rámci podniku.

inteligentný zámok pre podnikanie

Samozrejme, existuje mnoho ďalších možností a všetko záleží na vašej predstavivosti. Stalo sa niečo neočakávané a nemôžete ísť do práce, aby ste otvorili kanceláriu? Pustite svojich zamestnancov na diaľku. Zaspali ste a zobudil vás telefonát od zákazníka čakajúceho pred vaším kaderníctvom? Otvorte dvere zákazníkovi, aby mohol čakať vo vnútri.

Ak hľadáte vysoko bezpečnostnú možnosť, možno by ste mali zvážiť zámok na odtlačky prstov. Tieto zámky vyžadujú, aby autorizovaný používateľ položil prst na senzor, aby odomkol dvere. Prístup pomocou odtlačkov prstov sa často používa v podnikoch, ktoré manipulujú s citlivými informáciami alebo materiálmi.

Ak potrebujete zámok, ktorý je ľahko použiteľný a nevyžaduje žiadne špeciálne školenie, možno by ste mali zvážiť klávesnicový dverový zámok. Tieto zámky umožňujú používateľom odomknúť dvere pomocou PIN kódu. Klávesnicové zámky sa často používajú v kancelárskych budovách a ďalších komerčných objektoch.

Ako funguje klávesnica Tedee >>

Bezkľúčový vstup do vášho prenájmu

S rastúcou popularitou krátkodobých prenájmov, ako je Airbnb, rastie aj potreba bezpečnostných riešení, ktoré môžu vyhovovať tomuto typu prenájmu. Inteligentné zámky sú skvelou voľbou pre krátkodobé prenájmy, pretože ponúkajú bezpečnosť a pohodlie.

Bezkľúčové zámky môžete ovládať pomocou aplikácie, čo umožňuje hosťom prístup k vašej nehnuteľnosti bez nutnosti poskytovať im kľúč.

To je skvelý spôsob, ako zabezpečiť vašu nehnuteľnosť, pričom hosťom poskytujete flexibilitu a pohodlie, po ktorých túžia.

inteligentný zámok v krátkodobom prenájme

Bezkľúčové zámky ponúkajú vysokú úroveň bezpečnosti a pohodlia pre majiteľov domov aj majiteľov krátkodobých prenájmov. Majiteľ nemusí poskytovať

kľúče a hostia sa nemusia obávať, že ich stratia a nebudú môcť vstúpiť.

Pri výbere inteligentného zámku pre váš krátkodobý prenájom je dôležité zvážiť funkcie, ktoré sú pre vás najdôležitejšie. Napríklad niektoré zámky vám umožňujú nastaviť dočasné kódy pre hostí, zatiaľ čo iné vám umožňujú odomknúť dvere na diaľku.

Inteligentný zámok v krátkodobých prenájmoch je aj o úspore peňazí. Áno, bezkľúčové zámky sú drahšie ako tradičné, ale môžu byť vynikajúcou investíciou. Použitie bezkľúčového prístupového systému umožňuje vzdialenú správu nehnuteľnosti. Z pohľadu majiteľa prenájmu by poskytovanie prístupu pomocou klávesnicových zámkov mohlo byť prevratné.

V kombinácii s kanálovým systémom riadenia zabezpečuje klávesnica automatické udeľovanie prístupu. Plná automatizácia znamená, že nikto nemusí dohliadať na proces prenájmu – všetko je pod kontrolou technológie.

Ak chcete zlepšiť svoj prenájom, pozrite si náš štartovací balíček pre inteligentné hostenie >>

Čo je to kanálový systém riadenia a ako vám môže pomôcť pri riadení vašej prenájmovej činnosti >>

Ušetrite čas s bezkľúčovým prístupom

Koľko času ste strávili hľadaním kľúčov? Priznajte sa; kľúče sú vec, ktorá sa často stráca – a zvyčajne keď odchádzame z domu.

Alebo ako často zabudnete, či ste zamkli dvere? Viackrát som sa vrátil na tretie poschodie, aby som sa uistil, že som zamkol dvere. Odkedy som vymenil klasický zámok za elektronický, stačí len letmý pohľad na obrazovku telefónu, aby som vedel, že sa nemusím vracať domov. A aj keď som dvere nezamkol – jedno klepnutie prstom v aplikácii stačí na zamknutie dverí. Je to oveľa príjemnejšie ako chodiť späť po schodoch na tretie poschodie.

Zvyčajne na to nemyslíme, ale koľkokrát denne otvárame a zatvárame svoje vchodové dvere? Niekoľkokrát, alebo dokonca desiatkykrát denne. Viem, že zamykanie a odomykanie dverí trvá pár sekúnd, ale ak spočítame všetky tieto sekundy, môžeme zistiť, že sme za ten čas mohli urobiť mnoho iných hodnotných vecí. Žijeme v 21. storočí a nemusíme strácať čas na každodenné rutinné činnosti. Automatické otváranie a zatváranie dverí je jednou z tých funkcií, ktoré výrazne zlepšujú komfort života.

Pozrite si, ako funguje automatická odomykacia funkcia inteligentného zámku >>

S bezkľúčovým zámkom môžete vždy použiť štandardný kľúč

Ak vás nová technológia stále nepresvedčila a ovládanie zámku pomocou aplikácie vás znervózňuje – nebojte sa – najlepšie bezkľúčové zámky, napriek názvu, možno zamknúť a odomknúť štandardným kľúčom.

štandardné kľúče

Náhradný kľúč, ktorý sme priložili k bezkľúčovému zámku Tedee, sa ľahko zmestí do vašej peňaženky. Takto ho môžete mať vždy so sebou a použiť ho v špeciálnych situáciách.

Čo viac – v mnohých prípadoch nemusíte meniť svoje existujúce kľúče – mnoho modelov inteligentných zámkov má špeciálny adaptér, ktorý sa vloží do starého zámkového valca.

Tu nájdete adaptéry pre inteligentné zámky Tedee >>

Napriek použitiu kľúča ponúka inteligentný zámok ďalšie funkcie, ako je otváranie dverí stlačením tlačidla alebo prístup ku klávesnici. Existujú aj zámky na odtlačky prstov, kde získate prístup priložením prsta na čítačku odtlačkov prstov.

Viem však, že vás rýchlo presvedčia všetky výhody, ktoré inteligentný zámok ponúka.