scrollUpButton
keyless door lock
< Go back

[EE] Võtmeta ukselukk – miks peaksite oma võtmetest loobuma

Traditsioonilised võtmed on kodust lahkudes iga tasku või käekoti asendamatuks osaks. Kuid võtmekimp ei ole eriti mugav ja kui meie kodu välisukse võti saab kahjustada või kaob, võib tagasipöördumine muutuda problemaatiliseks. Võtmega juurdepääs on minevik. Kas võtmeta ukselukud on tuleviku juurdepääsu tagamise viis?

Tunnistage – mitu korda olete oma koduvõtme kuhugi kaotanud või ära kaotanud? See juhtub meie kõigiga, kuid see on pettumust valmistav kogemus.

Ja mitu korda olete vastumeelselt lahkunud oma diivani mugavusest, et ust avada? Üks seade kõrvaldab kõik traditsioonilise ukseluku puudused – ja neid on päris palju.

Kuidas töötavad võtmeta ukselukud?

Võtmeta ukselukk, mida nimetatakse ka nutikaks lukuks, on elektrooniline seade, mis kasutab ukse luku juhtimiseks nutitelefoni rakendust, klahvistikku või kaarti.

Erinevalt traditsioonilistest lukkudest võimaldavad võtmeta lukud meil juurdepääsu ilma füüsilise võtmeta. Need saab avada erinevalt, olenevalt kaubamärgist ja mudelist. Saadaval on palju erinevaid võtmeta lukke, sealhulgas Bluetooth, Wi-Fi, klahvistik ja sõrmejäljelukud.

Seda tüüpi nutiseadmete puhul tekib kohe küsimus – mis juhtub elektrikatkestuse korral? Ärge muretsege – parimad nutikad lukud ühenduvad teie nutitelefoniga Bluetoothi kaudu ja saavad uksi avada tavalise võtmega. Võtmeta ukselukud ei vaja pidevat juurdepääsu toiteallikale. Kui aga Wi-Fi ühendus kaob, pole mõned võtmeta luku funktsioonid saadaval (näiteks ei saa ilma Wi-Fi ühenduseta kaugjuurdepääsu anda).

Võtmeta ukselukud ei vaja paigaldamiseks spetsialisti

Võtmeta lukkude eeliseks on see, et need töötavad tavaliselt juhtmevabalt – te ei pea vedama kaablit läbi kogu maja – kuni välisukseni. Võtmeta sisestussüsteemi paigaldamine tõenäoliselt ei mõjuta teie kodu esteetikat.

Võtmeta ukseluku paigaldamine võtab aega mõnest minutist kuni mõnekümne minutini – sõltuvalt sellest, kas on vaja vahetada ukse silindrit.

Nutikate lukkude tootjad pakuvad tavaliselt oma veebisaitidel üksikasjalikke juhiseid ja videokoolitusi, mis aitavad seadme ise paigaldada. Paigaldamiseks on tavaliselt vaja ainult kruvikeerajat.

tedee paigaldus

Vaadake, kuidas paigaldada Tedee nutikas lukk ise >>

Kui te ei tunne end kindlalt, võite alati kasutada spetsialisti teenuseid. Pidage siiski meeles, et nutika luku paigaldamine võib kaasa tuua lisakulusid.

Nutikas lukk ja turvalisus

Okei, aga kas nutikas lukk minu ukse peal kaitseb mu kodu?

Nutikad lukud töötavad elektrooniliste tööriistadena, et pöörata luku silindrit. Mehaaniliselt ei mõjuta need kuidagi ukse riistvara turvalisust. Need on sama turvalised kui teie praegune ukseriistvara.

Kas nutikas lukk on turvaline? Lisateavet leiate siit >>

Võtmeta lukk on paigaldatud meie vara sisse – keegi väljastpoolt ei näe ega pääse sellele ligi. Kui olete mures võimaliku sissemurdmise pärast – varas ei tea, et teil on uksele paigaldatud nutikas lukk.

Paljud elektroonikaseadmed on haavatavad häkkerirünnakute suhtes. Kas nutikad lukud kuuluvad ka sellesse rühma? Jah, aga võtmeta ukseluku häkkimine on äärmiselt keeruline. Digitaalne turvalisus on samal tasemel kui teie veebipanga konto kaitsmine.

Siiski on oluline kaaluda erinevaid võimalusi ja kontrollida tootja kasutatavaid turvasüsteeme enne nutika luku ostmist. Võtmeta ukseluku valimisel on oluline mõelda oma turvalisuse vajadustele ja valida lukk, mis pakub teile sobivat turvalisuse taset.

nutikas lukk turvalisus

Nutikas lukk tähendab mugavat juurdepääsu

Mugavus on üks peamisi võtmeta juurdepääsusüsteemi eeliseid. Võtmeta lukud võimaldavad lukustada ja avada rakenduse, PIN-koodi, sõrmejälje, nutikella, häälkäskluste ja muuga.

Ukse avamiseks on palju võimalusi: unikaalne kood, mis on määratud majapidamise liikmetele – sisestatud rakendusse või klaviatuurile, ukse avamine nutikellaga või juurdepääs sõrmejäljelugeja abil.

Võtmeta lukk on seade, mis sobib hästi kaasaegse, hõivatud pere jaoks. Liikuv elu tähendab, et isegi väikesed mugavused võivad suurt erinevust teha.

Vaadake, kuidas kodus töötavad võtmeta lukud >>

Igaüks meist on olnud kunagi laps. Mäletate – kui mängisite väljas, kas muretsesite maja võtme pärast, mis oli püksitaskus või kaelas rippuval nööril? Meile ei meeldinud üldse võtmeid kaasas kanda. Järeldus on lihtne – lapsed kaotavad või unustavad oma võtmed regulaarselt.

Võtmeta lukk kõrvaldab sellega seotud probleemid – te ei pea lukku vahetama ega uusi võtmeid valmistama ja te ei pea koju minema, et avada uks unustavatele lastele.

nutikas ukselukk kodus

Kaasaegse tehnoloogia areng võib ol

uliselt hõlbustada puudega inimeste elu. On oluline meeles pidada, et mõne inimese jaoks võib ukse avamine ise olla keeruline liikumisraskuste tõttu. Siin võivad häälkäsklused olla eriti kasulikud. Piisab, kui paluda Google Assistantil või Amazon Alexal uks avada. Hääljuhtimisega toimub ülejäänu automaatselt.

Ka perest väljaspool olevad inimesed võivad saada oma koodid. Koerajalutajad, naaber, kes kastab taimi teie puhkuse ajal, või spetsialist, kes renoveerib vannituba – kõik võivad saada oma ajutise või püsiva juurdepääsukoodi. Tegevuslogide abil oma telefonis olete alati kursis ja teate, kes on teie kodus, kui töötate või ostate.

Võtmeta lukk kui nutika kodu süsteemi süda

Nutikodu tehnoloogia võib võluda, kuid mõnel juhul ka üle koormata.

Mõiste nutikas kodu viitab kogu varustusele, mis võimaldab luua omavahel ühendatud seadmete süsteemi, mis hoolitseb meie mugavuse ja turvalisuse eest.

Nutikas seade on elektrooniline varustus, mis saab täiendavaid funktsioone internetiühenduse kaudu. Nii nagu nutika lukuga, saate seda kasutada kohapeal Bluetoothi kaudu, kui te seda internetiga ei ühenda.

nutikas kodu

Võtmeta juurdepääsusüsteem on nutika kodu jaoks ideaalne alus. Võtmeta lukk saab ühendada teiste nutikodu seadmetega. Nutikas lukk on ideaalne käivitaja – saate selle abil luua automatiseeritud stseene ja rutiine.

See võimaldab teil oma kodu hõlpsasti hallata. Miski ei takista teil seadistamast kõiki seadmeid, mis on ühendatud võtmeta lukuga, et need lülituksid välja, kui lahkute majast.

Uste avamine häälkäsklustega on samuti suur mugavus. Parimad võtmeta ukselukud toetavad kõige populaarsemaid standardeid, nagu Google Assistant, Apple Siri ja Amazon Alexa. Enne nutika luku ostmist veenduge, et seade toetab teile huvipakkuvaid standardeid.

Võtmeta juurdepääs teie ärisse

Ettevõtete jaoks võib võtmeta ukselukk pakkuda palju eeliseid. Esiteks võib see aidata vähendada kadunud võtmete või juurdepääsukaartide ja volitamata sisenemise ohtu. Teiseks võib see pakkuda võimalust jälgida, kes siseneb ja lahkub ruumidest. Ja kolmandaks võib see pakkuda kõrget turvalisuse taset tundlikele aladele ettevõtte sees.

nutikas lukk ettevõtte jaoks

Loomulikult on veel palju võimalusi ja kõik sõltub teie kujutlusvõimest. Midagi ootamatut on juhtunud ja te ei saa tööle minna, et kontorit avada? Laske oma töötajad kaugjuhtimisega sisse. Magasite sisse ja teid äratas üles telefonikõne kliendilt, kes ootab teie juuksurisalongi ees? Avage uks kliendile, et ta saaks sees oodata.

Kui otsite kõrgemat turvalisuse taset, võiksite kaaluda sõrmejäljelukku. Need lukud nõuavad, et volitatud kasutaja asetaks sõrme sensorile, et uks avada. Sõrmejälgede juurdepääsu kasutatakse sageli ettevõtetes, mis käsitlevad tundlikku teavet või materjale.

Kui vajate lukku, mida on lihtne kasutada ja mis ei nõua eriväljaõpet, võiksite kaaluda klahvistikuga ukselukku. Need lukud võimaldavad kasutajatel ukse avada PIN-koodiga. Klahvistikulukke kasutatakse sageli kontorihoonetes ja muudes äripindades.

Kuidas Tedee klahvistik töötab >>

Võtmeta juurdepääs teie üürikorterisse

Nagu lühiajalise üürimise, näiteks Airbnb, populaarsus jätkab kasvu, nii suureneb ka vajadus turvalahenduste järele, mis suudavad selle tüüpi üürimisele vastata. Nutikad lukud on suurepärane valik lühiajaliste üürikorterite jaoks, kuna need pakuvad turvalisust ja mugavust.

Võtmeta ukselukke saab juhtida rakenduse kaudu, andes külalistele juurdepääsu teie kinnisvarale ilma võtmeid pakkumata.

See on suurepärane viis tagada teie vara turvalisus, pakkudes samal ajal külalistele soovitud paindlikkust ja mugavust.

nutikas lukk lühiajalises üürikorteris

Võtmeta ukselukud pakuvad kõrget turvalisust ja mugavust nii majaomanikele kui ka lühiajaliste üürikorterite omanikele. Omanik ei pea võtmeid pakkuma ja külalised ei pea muretsema nende kaotamise pärast ja sissepääsu kaotamise pärast.

Nutikas lukk lühiajalises üürimises on ka rahalise kokkuhoiu küsimus. Jah, võtmeta lukud on kallimad kui traditsioonilised, kuid need võivad olla suurepäraseks investeeringuks. Võtmeta juurdepääsusüsteemi kasutamine võimaldab kinnisvara kaugjuhtimist. Üürikorteri omaniku seisukohast võib klahvistikulukkude abil juurdepääsu pakkumine olla murranguline.

Koos kanalihaldussüsteemiga tagab klahvistik juurdepääsu automaatse andmise. Täielik automatiseerimine tähendab, et keegi ei pea jälgima üüriprotsessi – kõik on tehnoloogia kontrolli all.

Kui soovite oma üürimist parandada, vaadake meie nutikat hostingu stardikomplekti >>

Mis on kanalihaldussüsteem ja kuidas see aitab teil üürimisäri juhtida >>

Säästke aega võtmeta juurdepääsuga

Kui palju aega olete veetnud võtmete otsimisega? Tunnistage, võtmed on üks asi, mis sageli kaob – ja tavaliselt siis, kui lahkume majast.

Või kui tihti unustate, kas olete ukse lukustanud? Olen mitu korda tagasi kolmandale korrusele läinud, et veenduda, et olen ukse lukustanud. Alates ajast, kui ma vahetasin klassikalise luku elektroonilise luku vastu, piisab vaid pilgust telefoni ekraanile, et teada, et ma ei pea koju tagasi minema. Ja isegi kui ma pole ust lukustanud – piisab ühe sõrmega rakenduses koputamisest, et uks lukustada. See on palju meeldivam kui kolmandale korrusele tagasi kõndimine.

Tavaliselt ei mõtle me sellele, aga kui mitu korda päevas avame ja sulgeme oma välisust? Mitu korda või isegi kümneid kordi päevas. Tean, et ukse lukustamine ja avamine võtab paar sekundit, kuid kui need sekundid kokku liita, võime avastada, et me oleksime selle aja jooksul saanud teha palju muid väärtuslikke asju. Elame 21. sajandil ja me ei pea raiskama aega igapäevastele rutiinsetele tegevustele. Uste automaatne avamine ja sulgemine on üks neist funktsioonidest, mis muudab teie elukvaliteeti märkimisväärselt.

Vaadake, kuidas nutika luku automaatse avamise funktsioon töötab >>

Võtmeta ukselukuga saate alati kasutada tavalist võtit

Kui te pole endiselt uue tehnoloogia poolt veendunud ja luku rakenduse kaudu kasutamine teeb teid närviliseks – ärge muretsege – parimad võtmeta ukselukud, vastupidiselt nimele, saab lukustada ja avada tavalise võtmega.

tavalised võtmed

Tedee võtmeta ukselukuga kaasasolev varuvõti mahub hõlpsasti teie rahakotti. Nii saate selle alati kaasa võtta ja kasutada erilistes olukordades.

Veelgi enam – paljudel juhtudel ei pea te oma olemasolevaid võtmeid vahetama – paljudel nutikate lukkude mudelitel on spetsiaalne adapter, mis sisestatakse vanasse luku silindrisse.

Siit leiate Tedee nutikate lukkude adapterid >>

Võtme kasutamisest hoolimata pakub nutikas lukk täiendavaid funktsioone, nagu ukse avamine nupuvajutusega või klahvistikule juurdepääs. Samuti on olemas sõrmejäljelukud, kus juurdepääsu saamiseks asetate sõrme sõrmejäljelugejale.

Siiski tean, et veendute kiiresti kõigist nutika luku pakutavatest eelistest.