scrollUpButton
keyless door lock
< Go back

[SE] Bezklíčové zamykání dveří – proč byste se měli vzdát klíčů

Tradiční klíče jsou nezbytnou součástí každé kapsy nebo kabelky při odchodu z domova. Avšak svazek klíčů není příliš praktický, a pokud se klíč od našich domovních dveří poškodí nebo ztratí, návrat může být problematický. Přístup pomocí klíčů je minulostí. Jsou bezklíčové zámky budoucností v udělování přístupu?

Přiznejme si to – kolikrát jste ztratili nebo založili klíč od domu někde? To se nám všem stává, ale je to frustrující zážitek.

A kolikrát jste neochotně opustili pohodlí svého gauče, abyste otevřeli dveře? Jedno zařízení eliminuje všechny nevýhody tradičního zámku – a těch je poměrně hodně.

Jak fungují bezklíčové zámky?

Bezklíčový zámek, jinak známý jako chytrý zámek, je elektronické zařízení, které používá aplikaci na chytrém telefonu, klávesnici nebo kartu k ovládání dveřního zámku.

Na rozdíl od tradičních zámků bezklíčové zámky umožňují přístup bez fyzického klíče. Mohou být otevřeny různými způsoby, v závislosti na značce a modelu. Existuje mnoho typů bezklíčových zámků, včetně Bluetooth, Wi-Fi, klávesnicových a otiskových zámků.

U tohoto typu chytrých zařízení se okamžitě objevuje otázka – co se stane při výpadku proudu? Žádné obavy – nejlepší chytré zámky se připojují k vašemu chytrému telefonu přes Bluetooth a mohou odemykat dveře standardním klíčem. Bezklíčové zámky nepotřebují neustálý přístup ke zdroji energie. Pokud však dojde ke ztrátě přístupu k Wi-Fi, některé funkce bezklíčového zámku nebudou dostupné (například bez připojení k Wi-Fi nemůžete vzdáleně udělovat přístup).

Bezklíčové zámky nevyžadují instalaci odborníkem

Výhodou bezklíčových zámků je, že obvykle fungují bezdrátově – nemusíte táhnout kabel po celém domě až k vchodovým dveřím. Instalace bezklíčového systému pravděpodobně neovlivní estetiku vašeho domova.

Montáž bezklíčového zámku trvá od několika minut do několika desítek minut – v závislosti na tom, zda je nutné vyměnit zámkovou vložku.

Výrobci chytrých zámků obvykle poskytují podrobné návody a video tutoriály na svých webových stránkách, aby pomohli s instalací zařízení sami. Instalace obvykle vyžaduje pouze šroubovák.

tedee installation

Zjistěte, jak sami nainstalovat chytrý zámek Tedee >>

Pokud si nejste jisti, vždy můžete využít služeb odborníka. Mějte však na paměti, že instalace chytrého zámku může být spojena s dodatečnými náklady.

Chytrý zámek versus bezpečnost

Dobře, ale zabezpečí chytrý zámek na dveřích můj dům?

Chytré zámky fungují jako elektronické nástroje pro otáčení zámkové vložky. Mechanicky nijak neovlivňují bezpečnost dveřního hardwaru. Jsou stejně bezpečné jako váš současný dveřní hardware.

Je chytrý zámek bezpečný? Další informace najdete zde >>

Bezklíčový zámek je nainstalován uvnitř naší nemovitosti – nikdo zvenčí ho nemůže vidět ani k němu přistupovat. Pokud se obáváte možného vloupání – zloděj nebude vědět, že máte na dveřích nainstalovaný chytrý zámek.

Mnoho elektronických zařízení je zranitelných vůči hackerům. Patří sem i chytré zámky? Ano, ale hacknutí bezklíčového zámku je extrémně obtížné. Digitální zabezpečení je na stejné úrovni jako ochrana vašeho online bankovního účtu.

Je však důležité zvážit různé možnosti a ověřit bezpečnostní systémy používané výrobcem před zakoupením chytrého zámku. Při výběru bezklíčového zámku je důležité přemýšlet o svých bezpečnostních potřebách a vybrat zámek, který nabízí správnou úroveň zabezpečení pro vás.

smart lock security

Chytrý zámek znamená pohodlný přístup

Pohodlí je jednou z hlavních výhod bezklíčového přístupového systému. Bezklíčové zámky umožňují zamykání a odemykání pomocí aplikace, PIN kódu, otisku prstu, chytrých hodinek, hlasových příkazů a dalších možností.

Existuje mnoho možností, jak odemykat dveře: unikátní kód přidělený členům domácnosti – zadávaný v aplikaci nebo na klávesnici, otevření dveří pomocí chytrých hodinek nebo přístup pomocí čtečky otisků prstů.

Bezklíčový zámek je zařízení, které se dobře hodí pro moderní, vytíženou rodinu. Život na cestách znamená, že i malé výhody mohou udělat velký rozdíl.

Podívejte se, jak funguje bezklíčový vstup doma >>

Každý z nás byl jednou dítě. Vzpomeňte si – když jste si hráli venku, báli jste se o klíč od domu umístěný v kapse nebo zavěšený na šňůrce kolem krku? Klíče jsme vůbec neradi nosili. Závěr je jednoduchý – děti pravidelně ztrácejí nebo zapomínají své klíče.

Bezklíčový zámek eliminuje související problémy – nemusíte měnit zámek ani dělat nové klíče a nemusíte chodit domů, abyste otevř

eli dveře zapomnětlivým dětem.

chytrý zámek doma

Pokroky v moderních technologiích mohou výrazně usnadnit život lidem se zdravotním postižením. Je důležité si uvědomit, že otevírání dveří může být pro některé lidi náročné kvůli problémům s pohyblivostí. Zde mohou být obzvláště užitečné hlasové příkazy. Stačí požádat Google Assistant nebo Amazon Alexa, aby otevřely dveře. S hlasovým ovládáním se zbytek stane automaticky.

Lidé mimo rodinu mohou také obdržet své vlastní kódy. Psovodi, soused, který zalévá rostliny, když jste na dovolené, nebo specialista, který renovuje koupelnu – všichni mohou získat přístupový kód – dočasně nebo trvale. S protokoly aktivit na vašem telefonu jste vždy aktuální a víte, kdo je ve vašem domě, když pracujete nebo nakupujete.

Bezklíčový zámek jako srdce chytrého domácího systému

Technologie chytrých domácností může okouzlit, ale v některých případech také přetížit.

Termín chytrý domov označuje veškeré vybavení, které umožňuje vytvořit systém propojených zařízení, která se starají o naše pohodlí a bezpečnost.

Chytré zařízení je elektronické vybavení, které získává další funkce připojením k internetu. Stejně jako u chytrého zámku jej můžete používat lokálně prostřednictvím Bluetooth, pokud jej nepřipojíte k internetu.

chytrý domov

Bezklíčový vstupní systém je perfektním základem pro chytrý domov. Bezklíčový zámek může být propojen s dalšími chytrými domácími zařízeními. Chytrý zámek je ideálním spouštěčem – můžete s ním vytvářet automatizované scény a rutiny.

To vám umožní snadno spravovat váš domov. Nic vám nebrání v nastavení všech zařízení připojených k bezklíčovému zámku tak, aby se vypnuly, když opustíte dům.

Otevírání dveří pomocí hlasových příkazů je také velkým pohodlím. Nejlepší bezklíčové zámky podporují nejpopulárnější standardy, jako je Google Assistant, Apple Siri a Amazon Alexa. Před zakoupením chytrého zámku ověřte, zda zařízení podporuje standardy, které vás zajímají.

Bezklíčový vstup do vašeho podnikání

Pro podniky může bezklíčový dveřní zámek nabídnout mnoho výhod. Za prvé, může pomoci snížit riziko ztracených klíčů nebo přístupových karet a neoprávněného vstupu. Za druhé, může poskytnout způsob, jak sledovat, kdo vstupuje a opouští prostory. A za třetí, může nabídnout vysokou úroveň zabezpečení pro citlivé oblasti v rámci podniku.

chytrý zámek pro podnikání

Samozřejmě existuje mnoho dalších možností a vše záleží na vaší představivosti. Stalo se něco nečekaného a nemůžete jít do práce otevřít kancelář? Pusťte své zaměstnance na dálku. Zaspali jste a probudili vás telefonátem od zákazníka čekajícího před vaším kadeřnictvím? Otevřete dveře zákazníkovi, aby mohl čekat uvnitř.

Pokud hledáte vysoce bezpečnostní možnost, možná budete chtít zvážit zámek na otisky prstů. Tyto zámky vyžadují, aby oprávněný uživatel umístil prst na senzor pro odemknutí dveří. Přístup pomocí otisku prstu se často používá v podnicích, které manipulují s citlivými informacemi nebo materiály.

Pokud potřebujete zámek, který je snadno použitelný a nevyžaduje žádné speciální školení, možná budete chtít zvážit zámek na klávesnici. Tyto zámky umožňují uživatelům odemknout dveře pomocí PIN kódu. Klávesnicové zámky se často používají v kancelářských budovách a dalších komerčních objektech.

Jak funguje klávesnice Tedee >>

Bezklíčový vstup do vašeho pronájmu

S rostoucí popularitou krátkodobých pronájmů, jako je Airbnb, roste i potřeba bezpečnostních řešení, která mohou vyhovět tomuto typu pronájmu. Chytré zámky jsou skvělou volbou pro krátkodobé pronájmy, protože nabízejí bezpečnost a pohodlí.

Bezklíčové zámky můžete ovládat pomocí aplikace, což umožňuje hostům přístup k vaší nemovitosti, aniž byste jim museli poskytovat klíč.

To je skvělý způsob, jak zajistit bezpečnost vaší nemovitosti a zároveň poskytnout hostům flexibilitu a pohodlí, po kterém touží.

chytrý zámek v krátkodobém pronájmu

Bezklíčové zámky nabízejí vysokou úroveň bezpečnosti a pohodlí pro majitele domů i majitele krátkodobých pronájmů. Majitel nemusí poskytovat klíče a hosté se nemusí obávat, že je ztratí a nebudou moci vstoupit.

Při výběru chytrého zámku pro váš krátkodobý pronájem je důležité zvážit funkce, které jsou pro vás nejdůležitější. Například některé zámky vám umožňují nastavit dočasné kódy pro hosty, zatímco jiné vám umožňují odemykat dveře na dálku.

Chytrý zámek v krátkodobých pronájmech je také o úspoře peněz. Ano, bezklíčové zámky jsou draž

ší než tradiční, ale mohou být skvělou investicí. Použití bezklíčového přístupového systému umožňuje dálkovou správu nemovitosti. Z pohledu majitele pronájmu by poskytování přístupu pomocí klávesnicových zámků mohlo být revoluční.

V kombinaci s kanálovým systémem řízení zajišťuje klávesnice automatické udělování přístupu. Plná automatizace znamená, že nikdo nemusí dohlížet na proces pronájmu – vše je pod kontrolou technologie.

Pokud chcete vylepšit svůj pronájem, podívejte se na náš startovací balíček pro chytré hostitele >>

Co je to kanálový systém řízení a jak vám může pomoci při provozování vaší pronájmové činnosti >>

Ušetřete čas s bezklíčovým vstupem

Kolik času jste strávili hledáním klíčů? Přiznejte si to; klíče jsou položka, která se často ztrácí – a obvykle když opouštíme dům.

Nebo jak často zapomínáte, zda jste zamkli dveře? Vícekrát jsem se vracel do třetího patra, abych se ujistil, že jsem zamkl dveře. Od doby, kdy jsem vyměnil klasický zámek za elektronický, stačí jen letmý pohled na obrazovku telefonu, abych věděl, že se nemusím vracet domů. A i když jsem dveře nezamkl – jedno klepnutí prstem v aplikaci stačí k zamknutí dveří. Je to mnohem příjemnější než se vracet po schodech do třetího patra.

Obvykle na to nemyslíme, ale kolikrát denně otevíráme a zavíráme své vchodové dveře? Několikrát, nebo dokonce desítkykrát denně. Vím, že zamykání a odemykání dveří trvá několik sekund, ale pokud tyto sekundy sečteme, zjistíme, že jsme mohli za ten čas udělat mnoho jiných hodnotných věcí. Žijeme ve 21. století a nemusíme ztrácet čas na každodenní rutinní činnosti. Automatické otevírání a zavírání dveří je jednou z těch funkcí, které výrazně zlepšují komfort života.

Podívejte se, jak funguje automatické odemykání chytrého zámku >>

S bezklíčovým zámkem můžete vždy použít standardní klíč

Pokud vás nová technologie stále nepřesvědčila a ovládání zámku pomocí aplikace vás znervózňuje – nebojte se – nejlepší bezklíčové zámky, navzdory názvu, lze zamknout a odemknout standardním klíčem.

standardní klíče

Náhradní klíč, který jsme přiložili k bezklíčovému zámku Tedee, se snadno vejde do vaší peněženky. Tímto způsobem jej můžete mít vždy u sebe a použít ho ve zvláštních situacích.

Co víc – v mnoha případech nemusíte měnit své stávající klíče – mnoho modelů chytrých zámků má speciální adaptér, který se vloží do staré zámkové vložky.

Zde najdete adaptéry pro chytré zámky Tedee >>

Navzdory použití klíče nabízí chytrý zámek další funkce, jako je otevírání dveří stisknutím tlačítka nebo přístup ke klávesnici. Existují také zámky na otisky prstů, kde získáte přístup přiložením prstu na snímač otisků prstů.

Vím však, že vás rychle přesvědčí všechny výhody, které chytrý zámek nabízí.