scrollUpButton
keyless door lock
< Go back

[HR] Bezklučna brava za vrata – zašto biste trebali odustati od ključeva

“`html

Tradicionalni ključevi su neizostavan dio svake torbice ili džepa prilikom izlaska iz doma. Međutim, svežanj ključeva nije baš praktičan, a ako se ključ od naših ulaznih vrata ošteti ili izgubi, povratak može postati problematičan. Pristup pomoću ključeva je prošlost. Jesu li bezključne brave budućnost osiguravanja pristupa?

Priznajte – koliko puta ste izgubili ili negdje založili ključ od kuće? Svatko od nas se susreo s tim, ali je to frustrirajuće iskustvo.

I koliko ste puta nevoljko napustili udobnost svog kauča da biste otvorili vrata? Jedan uređaj uklanja sve nedostatke tradicionalne brave – a ima ih prilično mnogo.

Kako rade bezključne brave?

Bezkjučna brava, inače poznata kao pametna brava, je elektronički uređaj koji koristi aplikaciju na pametnom telefonu, tipkovnicu ili karticu za upravljanje bravom na vratima.

Za razliku od tradicionalnih brava, bezključne brave omogućuju pristup bez fizičkog ključa. Mogu se otvarati na različite načine, ovisno o marki i modelu. Dostupno je mnogo tipova bezključnih brava, uključujući Bluetooth, Wi-Fi, tipkovničke i otisak prsta brave.

Kod ovog tipa pametnih uređaja odmah se postavlja pitanje – što ako dođe do nestanka struje? Ne brinite – najbolje pametne brave povezuju se s vašim pametnim telefonom putem Bluetootha i mogu otključati vrata standardnim ključem. Bezkjučne brave ne trebaju stalni pristup izvoru energije. Međutim, ako izgubite pristup Wi-Fi mreži, neke funkcije bezključne brave neće biti dostupne (na primjer, bez Wi-Fi veze ne možete daljinski dodijeliti pristup).

Bezkjučne brave ne zahtijevaju stručnu instalaciju

Prednost bezključnih brava je što obično rade bežično – ne morate provlačiti kabel kroz cijelu kuću do ulaznih vrata. Instalacija bezključnog sustava vjerojatno neće utjecati na estetiku vašeg doma.

Montaža bezključne brave traje od nekoliko minuta do nekoliko desetaka minuta – ovisno o tome treba li zamijeniti cilindar brave.

Proizvođači pametnih brava obično pružaju detaljne upute i video tutorijale na svojim web stranicama kako bi vam pomogli instalirati uređaj sami. Instalacija obično zahtijeva samo odvijač.

tedee installation

Saznajte kako sami instalirati pametnu bravu Tedee >>

Ako niste sigurni, uvijek možete koristiti usluge stručnjaka. Međutim, imajte na umu da instalacija pametne brave može biti povezana s dodatnim troškovima.

Pametna brava vs. sigurnost

Dobro, ali hoće li pametna brava na mojim vratima osigurati moj dom?

Pametne brave djeluju kao elektronički alati za okretanje cilindara brave. Mehanički ne utječu na sigurnost hardvera na vratima. Jednako su sigurne kao i vaš trenutni hardver na vratima.

Je li pametna brava sigurna? Više informacija možete pronaći ovdje >>

Bezkjučna brava je instalirana unutar naše nekretnine – nitko izvana je ne može vidjeti niti joj pristupiti. Ako se bojite mogućeg provale – lopov neće znati da imate instaliranu pametnu bravu na vratima.

Mnogi elektronički uređaji su osjetljivi na hakerske napade. Pripadaju li tu i pametne brave? Da, ali hakiranje bezključne brave je iznimno teško. Digitalna sigurnost je na istoj razini kao zaštita vašeg online bankovnog računa.

Važno je razmotriti različite opcije i provjeriti sigurnosne sustave koje koristi proizvođač prije kupnje pametne brave. Pri odabiru bezključne brave važno je razmisliti o svojim sigurnosnim potrebama i odabrati bravu koja nudi pravu razinu sigurnosti za vas.

pametna brava sigurnost

Pametna brava znači udoban pristup

Udobnost je jedna od glavnih prednosti bezključnog sustava pristupa. Bezkjučne brave omogućuju zaključavanje i otključavanje pomoću aplikacije, PIN koda, otiska prsta, pametnog sata, glasovnih naredbi i drugih opcija.

Postoji mnogo načina za otključavanje vrata: jedinstveni kod dodijeljen članovima kućanstva – unesen u aplikaciju ili na tipkovnicu, otvaranje vrata pomoću pametnog sata ili pristup pomoću čitača otisaka prstiju.

Bezkjučna brava je uređaj koji se dobro uklapa u modernu, zauzetu obitelj. Život u pokretu znači da čak i mala udobnost može napraviti veliku razliku.

Pogledajte kako bezključni ulaz radi kod kuće >>

Svatko od nas je bio dijete. Sjetite se – kada ste se igrali vani, brinuli ste se o ključu od kuće smještenom u džepu ili obješenom na vrpci oko vrata?

Ključeve nismo voljeli nositi. Zaključak je jednostavan – djeca redovito gube ili zaboravljaju svoje ključeve.

Bezkjučna brava uklanja povezane probleme – ne morate mijenjati bravu niti izrađivati nove ključeve i ne morate ići kući da biste otvorili vrata za svoju zaboravnu djecu.

pametna brava kod kuće

Napredak moderne tehnologije može značajno olakšati život osobama s invaliditetom. Važno je napomenuti da otvaranje vrata može biti teško za neke ljude zbog problema s mobilnošću. Glasovne naredbe mogu biti posebno korisne. Samo zamolite Google Assistant ili Amazon Alexa da otvore vrata. S glasovnim upravljanjem, ostatak se događa automatski.

Ljudi izvan obitelji također mogu dobiti svoje kodove. Voditelji pasa, susjed koji zalijeva biljke tijekom vašeg odmora ili stručnjak koji renovira kupaonicu – svi mogu dobiti pristupni kod – privremeno ili trajno. S protokolima aktivnosti na vašem telefonu uvijek ste ažurni i znate tko je u vašoj kući dok radite ili kupujete.

Bezkjučna brava kao srce pametnog kućnog sustava

Tehnologija pametnih kuća može impresionirati, ali u nekim slučajevima i preopteretiti.

Pojam pametna kuća odnosi se na svu opremu koja omogućuje stvaranje sustava povezanih uređaja koji se brinu o našoj udobnosti i sigurnosti.

Pametni uređaj je elektronički uređaj koji dobiva dodatne funkcije povezivanjem na internet. Kao i kod pametne brave, možete je koristiti lokalno putem Bluetootha, ako je ne povežete na internet.

pametni dom

Bezkjučni pristupni sustav je savršen temelj za pametni dom. Bezkjučna brava može biti povezana s drugim pametnim kućnim uređajima. Pametna brava je idealan pokretač – možete s njom kreirati automatizirane scene i rutine.

To vam omogućuje lako upravljanje vašim domom. Ništa vas ne sprječava da postavite sve uređaje povezane s bezključnom bravom da se isključe kada napustite kuću.

Otvaranje vrata pomoću glasovnih naredbi također je velika udobnost. Najbolje bezključne brave podržavaju najpopularnije standarde, kao što su Google Assistant, Apple Siri i Amazon Alexa. Prije kupnje pametne brave provjerite podržava li uređaj standarde koji vas zanimaju.

Bezkjučni ulaz u vaše poslovanje

Za tvrtke bezključna brava može ponuditi mnoge prednosti. Prvo, može pomoći smanjiti rizik od izgubljenih ključeva ili pristupnih kartica i neovlaštenog ulaska. Drugo, može pružiti način praćenja tko ulazi i izlazi iz prostora. I treće, može ponuditi visoku razinu sigurnosti za osjetljiva područja unutar tvrtke.

pametna brava za poslovanje

Naravno, postoji mnogo drugih mogućnosti i sve ovisi o vašoj mašti. Dogodilo se nešto neočekivano i ne možete doći na posao da otvorite ured? Pustite svoje zaposlenike na daljinu. Zaspali ste i probudio vas je poziv od kupca koji čeka ispred vaše frizerske radnje? Otvorite vrata kupcu da može čekati unutra.

Ako tražite visokosigurnosnu opciju, možda biste trebali razmotriti bravu na otisak prsta. Ove brave zahtijevaju da ovlašteni korisnik postavi prst na senzor kako bi otključao vrata. Pristup pomoću otisaka prstiju često se koristi u tvrtkama koje rukovode osjetljivim informacijama ili materijalima.

Ako vam treba brava koja je jednostavna za korištenje i ne zahtijeva nikakvu posebnu obuku, možda biste trebali razmotriti tipkovničku bravu na vrata. Ove brave omogućuju korisnicima otključavanje vrata pomoću PIN koda. Tipkovničke brave često se koriste u uredskim zgradama i drugim komercijalnim objektima.

Kako radi Tedee tipkovnica >>

Bezkjučni ulaz u vaš najam

S rastućom popularnošću kratkoročnih najma, kao što je Airbnb, raste i potreba za sigurnosnim rješenjima koja mogu odgovarati ovoj vrsti najma. Pametne brave su odličan izbor za kratkoročne najmove, jer nude sigurnost i udobnost.

Bezkjučne brave možete upravljati pomoću aplikacije, što omogućuje gostima pristup vašoj nekretnini bez potrebe za davanjem ključa.

To je odličan način za osiguranje vaše nekretnine, dok gostima pružate fleksibilnost i udobnost koju žele.

pametna brava u kratkoročnom najmu

Bezkjučne brave nude visoku razinu sigurnosti i udobnosti za vlasnike kuća i vlasnike kratkoročnih najma. Vlasnik ne mora davati ključeve i gosti se ne moraju brinuti da će ih izgubiti i neće moći ući.

Pri odabiru pametne brave za vaš kratkoročni najam važno je razmotriti značajke koje su vam najvažnije. Na primjer, neke brave omogućuju postavljanje privremenih kodova za goste, dok vam druge omogućuju daljinsko otključavanje vrata.

Pametna brava u kratkoročnim najmovima je i o uštedi novca. Da, bezključne brave su skuplje od tradicionalnih, ali mogu biti izvrsna investicija. Korištenje bezključnog pristupnog sustava omogućuje daljinsko upravljanje nekretninom. S gledišta vlasnika najma, omogućavanje pristupa pomoću tipkovničkih brava moglo bi biti revolucionarno.

U kombinaciji s kanalskim sustavom upravljanja, tipkovnica osigurava automatsko dodjeljivanje pristupa. Potpuna automatizacija znači da nitko ne mora nadzirati proces najma – sve je pod kontrolom tehnologije.

Ako želite poboljšati svoj najam, pogledajte naš početni paket za pametno hostanje >>

Što je kanalski sustav upravljanja i kako vam može pomoći u upravljanju vašom najamnom djelatnošću >>

Uštedite vrijeme s bezključnim pristupom

Koliko ste vremena proveli tražeći ključeve? Priznajte; ključevi su stvar koja se često gubi – i obično kada napuštamo kuću.

Ili koliko često zaboravite jeste li zaključ

ali vrata? Više puta sam se vratio na treći kat kako bih se uvjerio da sam zaključao vrata. Otkad sam zamijenio klasičnu bravu elektroničkom, dovoljan je samo letimičan pogled na ekran telefona da znam da se ne moram vraćati kući. I čak i ako nisam zaključao vrata – jedno tapkanje prstom u aplikaciji je dovoljno za zaključavanje vrata. Mnogo je ugodnije nego se penjati natrag po stepenicama na treći kat.

Obično o tome ne razmišljamo, ali koliko puta dnevno otvaramo i zatvaramo svoja ulazna vrata? Nekoliko puta, ili čak desetke puta dnevno. Znam da zaključavanje i otključavanje vrata traje nekoliko sekundi, ali ako zbrojimo sve te sekunde, možemo otkriti da smo za to vrijeme mogli obaviti mnogo drugih vrijednih stvari. Živimo u 21. stoljeću i ne moramo gubiti vrijeme na svakodnevne rutinske aktivnosti. Automatsko otvaranje i zatvaranje vrata jedna je od onih funkcija koje značajno poboljšavaju udobnost života.

Pogledajte kako radi automatska funkcija otključavanja pametne brave >>

S bezključnom bravom uvijek možete koristiti standardni ključ

Ako vas nova tehnologija još uvijek nije uvjerila i upravljanje bravom pomoću aplikacije vas nervira – ne brinite – najbolje bezključne brave, unatoč imenu, mogu se zaključati i otključati standardnim ključem.

standardni ključevi

Rezervni ključ, koji smo priložili uz bezključnu bravu Tedee, lako stane u vaš novčanik. Tako ga uvijek možete imati sa sobom i koristiti ga u posebnim situacijama.

Štoviše – u mnogim slučajevima ne morate mijenjati svoje postojeće ključeve – mnogi modeli pametnih brava imaju poseban adapter koji se stavlja u stari cilindar brave.

Ovdje možete pronaći adaptere za pametne brave Tedee >>

Unatoč korištenju ključa, pametna brava nudi dodatne funkcije, kao što je otvaranje vrata pritiskom na gumb ili pristup tipkovnici. Postoje i brave na otiske prstiju, gdje dobivate pristup stavljanjem prsta na čitač otisaka prstiju.

Međutim, znam da će vas brzo uvjeriti sve prednosti koje nudi pametna brava.

“`