< Terug.

Tedee Dry Contact

Installatiehandleiding

 

🇬🇧 Read this manual in English. 🇮🇹 Leggi questo manuale in italiano.
🇫🇷 Lisez ce manuel en français. 🇪🇸 Lea este manual en español. 
🇵🇱 Przeczytaj tę instrukcję po polsku. 🇵🇹 Leia este manual em português. 
🇩🇪 Lesen Sie dieses Handbuch auf Deutsch. 🇧🇷 Leia este manual em português do Brasil.
🇳🇱 Lees deze handleiding in het Nederlands. 🇩🇰 Læs denne manual på dansk.

 

Inleiding

Tedee Dry Contact is een apparaat ter grootte van een luciferdoosje dat via Bluetooth verbinding maakt met Tedee GO en Tedee PRO slimme sloten. Het kan direct worden aangesloten op bestaande systemen met droge contacten via aansluitingen voor voeding en stuursignalen.

WiredSystem opt2 1

Tedee Dry Contact is ontworpen om de functionaliteit van Tedee slimme sloten uit te breiden door het mogelijk te maken:

  • Directe verbindingen met alarmsystemen.
  • Lokale integratie met compatibele smart home-systemen.
  • Gebruik met elektronische deuropeners en in kritieke infrastructuurinstallaties.
  • Bediening via eenvoudige handmatige bediening zoals knoppen en schakelaars.
  • Andere functionaliteiten naar behoefte.

Toepassingsvoorbeeld

Stel dat je een Tedee GO smart lock wilt ontgrendelen door op een speciale fysieke knop bij de receptie te drukken om bezoekers binnen te laten zonder de Tedee app op een smartphone te gebruiken.

Je kunt de Tedee Dry Contact aansluiten op een batterij gevoede, compatibele bedrade schakelaar en deze koppelen aan het slimme slot.

Wanneer deze knop wordt ingedrukt, activeert het Tedee Dry Contact het slimme slot draadloos via Bluetooth, waardoor apps of een online cloudverbinding niet meer nodig zijn.

Installatievereisten en veiligheidsoverwegingen

Lees onderstaande informatie zorgvuldig door om je veiligheid tijdens het installatieproces van het Tedee Dry Contact te waarborgen.

De installatie van het Tedee Dry Contact is bedoeld voor professionele installatie om de veiligheid en naleving van elektrische normen te garanderen.

Tedee droogcontact moet permanent worden geïnstalleerd op een locatie waar het tegelijkertijd verbinding kan maken met de Tedee PRO of de Tedee GO slimme sloten via Bluetooth, en moet worden aangesloten op een stroombron en een droogcontact controller.

Beveiliging

Het bedienen van een Tedee smart lock via Tedee Dry Contact vervangt het typische Tedee cloud beveiligingssysteem en digitale authenticatie met een alternatieve, bekabelde toegangsmethode.

Tedee is niet verantwoordelijk voor de fysieke beveiliging van de installatie of voor het beschermen van uw apparaten tegen ongeautoriseerde toegang. Zoals elk alarmsysteem of toegangsbeheersysteem, moeten de locatie, het beheer en de gebruikers beschermd, geverifieerd en regelmatig gecontroleerd worden.

Smart Lock compatibiliteit

Om het Tedee Dry Contact te koppelen of te ontkoppelen met de Tedee PRO of de Tedee GO, moet de gebruiker een eigenaar of beheerder toegangsniveau hebben over het slimme slot.

Eén Tedee droogcontact regelt slechts één Tedee smart lock.

Bluetooth-overwegingen

Normaal gesproken strekt het Bluetooth-bereik voor de bediening van een slim slot zich uit tot 10 meter rondom de Tedee PRO / Tedee GO. Echter, de specifieke opstelling en locatiekenmerken kunnen een kortere installatie vereisen.

Houd er rekening mee dat het Bluetooth-bereik erg gevoelig is voor fysieke barrières; open ruimtes zorgen voor een langere verbindingsafstand, terwijl muren, deuren of metalen constructies en installaties dit bereik aanzienlijk kunnen beperken.

De beste manier om het beschikbare locatiebereik te bepalen, is door het te testen door een slim slot met de Tedee app via Bluetooth te ontgrendelen op de beoogde locatie. Als de verbinding efficiënt is, is die locatie geschikt voor permanente installatie van de Tedee Dry Contact.

Voeding

Tedee Dry Contact gebruikt een voedingsingang van 5-60V DC-spanning en is compatibel met een breed scala aan voedingsbronnen, van voedingsbanken tot permanente elektrische aansluitingen.

Zorg ervoor dat er een stroombron beschikbaar is op de beoogde installatielocatie voor het apparaat, waar het via Bluetooth efficiënt verbinding kan maken met je slimme slot.

Tedee Dry Contact bevat geen voedingsadapter.

Sluit Tedee Dry Contact nooit rechtstreeks aan op een stopcontact of een 230V/110V-voeding.

Waarschuwing

Sluit het apparaat alleen aan volgens het schema in deze handleiding. Verkeerde aansluitingen kunnen gevaarlijk zijn, het apparaat beschadigen en de garantie ongeldig maken.

Gevaar! Gevaar voor elektrische schokken!

Zelfs als het apparaat is uitgeschakeld, kunnen de uitgangen nog onder spanning staan (actief elektriciteit overdragen). Alle installatiewerkzaamheden moeten ALTIJD worden uitgevoerd terwijl het stroomcircuit is uitgeschakeld.

Opmerking

Als het apparaat wordt aangesloten op een voeding die niet voldoet aan de specificaties van EN 50081-1, EN 50082-1, UL508 en EN 60950, kan de garantie komen te vervallen.

 

Veiligheidsmaatregelen

Schakel de voedingsspanning van de installatie uit voordat je het Tedee droogcontactapparaat installeert. 

Schakel de hoofdzekering uit of trek de stekker uit het stopcontact.

Installatie locatie

Installeer de module op een plaats die beschermd is tegen slechte omgevingsomstandigheden en ongeoorloofde toegang, zoals in een inbouwdoos of in de behuizing van het gecontroleerde apparaat.

Plaatsing en installatie van apparaten

Houd er rekening mee dat metalen elementen (draden, onderdelen van de behuizing) de draadloze verbinding en werking van het apparaat negatief kunnen beïnvloeden.

Het wordt aanbevolen om de module in een stabiele positie te bevestigen. De behuizing van het apparaat heeft twee gaten die geschikt zijn voor een stevige installatie met schroeven (niet meegeleverd).

Stap 1) Aansluitrichtlijnen

Het apparaat gebruikt twee logische ingangen om het vergrendelen en ontgrendelen te activeren. Deze kunnen worden aangesloten op alle compatibele uitgangen, zoals alarmcontrollers, knoppen, schakelaars of relais.

Twee uitgangen geven de status van het slot aan, of het vergrendeld of ontgrendeld is en of het apparaat aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld als het geblokkeerd is, moet worden opgeladen of gekalibreerd.

De werking van de ingangen en uitgangen van Tedee Dry Contact kan worden geconfigureerd binnen de Tedee app.

Bedradingshandleiding

Raadpleeg de onderstaande schema’s en let vooral op de aanduiding van de connectors.

Nowy projekt 29 1

(1) + 5-60V DC

(2) – 5-60V DC

(3) OUT1 – UITGANG 1

(4) OUT2 – UITGANG 2

(5) IN1 – INGANG 1

(6) IN2 – INGANG 2

(7) COM – GEMEENSCHAPPELIJK

Bedradingsproces

Begin met het aansluiten van de 5-60V gelijkspanning op connectors (1) en (2) zoals aangegeven in de tekening hierboven, waarbij je let op de juiste polariteit voor de (+) en (-) connectors.

Sluit de ingangs- en uitgangsklemmen (3), (4), (5) en (6) aan en verbind ze altijd terug met het gemeenschappelijke circuit via de COM (7) connector.

Zorg ervoor dat het apparaat correct is aangesloten volgens het schema en dat er geen losse metalen onderdelen zijn die per ongeluk kortsluiting kunnen veroorzaken.

Apparaat activeren

Activeer het apparaat door de stroom in te schakelen, de hoofdzekering in te schakelen of het netsnoer opnieuw in het stopcontact te steken.

Stap 2) Apparaat toevoegen aan de Tedee App

Om Tedee droogcontact in te stellen, moet je een Tedee account hebben met het eigenaar of beheerder toegangsniveau tot het slimme slot dat verbonden zal worden met de droogcontact controller.

1) Download de Tedee smartphone app.

Google PlayTedee App on Google Play 1 App StoreTedee App on App Store 1

2) Als je dat nog niet gedaan hebt, installeer dan je Tedee PRO of Tedee GO en voeg het toe aan je account.

3) Start de Tedee app op je smartphone en log in.

4) Open het zijbalkmenu in de lijst met apparaten door op het pictogram in de linkerbovenhoek te drukken.

5) Kies “Nieuw apparaat toevoegen” en druk op “Nieuw apparaat toevoegen”.

My devices favortite elements2222

6) Voer je Tedee Dry Contact activeringscode in – deze wordt geleverd als een QR-code en in tekstformaat in de papieren handleiding van je apparaat, en het is ook afgedrukt op een sticker op je apparaat.

7) Klik op “Verbinden“. Je smartphone zal de Tedee Dry Contact toevoegen aan je account. Daarna ga je verder met het koppelen van het Tedee Dry Contact met je Tedee PRO of Tedee GO slimme sloten.

Image 50 1

8) Druk op “Doorgaan” om te scannen naar Tedee smart locks binnen het Bluetooth bereik van je Tedee Dry Contact.

9) Kies het slimme slot om te koppelen met de Tedee Dry Contact, druk op “Koppelen” en vervolgens op “Doorgaan”.

40

Je bent nu klaar om je Tedee Dry Contact en de werking van de in- en uitgangen te configureren.

Stap 3 ) Apparaatconfiguratie

De gekoppelde Tedee Dry Contact wordt weergegeven in de lijst van je apparaten, onder de sectie “Accessoires”.

Obraz11111

Tedee Dry Contact heeft geen bedieningsscherm. Als je het apparaat selecteert, kom je direct bij de instellingen van het apparaat.

Signaalconfiguratie

Om de werking van de logische in- en uitgangen van je droge contact in te stellen, navigeer je naar het tabblad “Signaalconfiguratie” in de instellingen.

Obraz22222

Selecteer nu je configuraties voor ingangen en uitgangen volgens de richtlijnen die in detail worden beschreven in de app.

Obraz333333

Gekoppeld slot

In de apparaatinstellingen kan de Tedee Dry Contact alleen worden ontkoppeld van een aangesloten smartlock als de gebruiker tegelijkertijd eigenaar- of beheerderstoegang heeft tot beide apparaten.

Obraz444444

Als de Tedee Dry Contact niet gekoppeld is of momenteel niet gekoppeld is met een smart lock, zal deze stap de smart locks tonen die verbonden zijn met je Tedee account. Je kunt dan een slim slot kiezen om te koppelen met het Tedee Dry Contact.

Obraz555555

Controle delen

Door op het linker icoon in het onderste menu van de Tedee Dry Contact instellingen te drukken, open je de toegangsdelen controles, waar je als eigenaar van het apparaat beheerdersniveau toegang kan verlenen aan andere gebruikers.

Obraz666666

Toegang tot Tedee Dry Contact kan alleen permanent worden gedeeld met andere beheerders; het ondersteunt geen gastgebruikerstypes of tijdelijke/terugkerende toegang.

Houd er rekening mee dat het delen van toegang tot de Tedee Dry Contact alleen toestemming geeft om te browsen en de instellingen te bewerken. Controle over een smart lock vereist een apart deelproces.

Om een Tedee Dry Contact te koppelen (of te ontkoppelen) met een Tedee smart lock, moet de gebruiker eigenaar of beheerder zijn van beide apparaten.

Gastgebruikers van slimme sloten hebben geen toegang tot informatie of configuratie van het Tedee Dry Contact.

Fabrieksinstellingen

Een fabrieksreset verwijdert alle koppelingen en configuraties van ingangen en uitgangen. Na een fabrieksreset moet het apparaat worden toegevoegd aan het Tedee account.

Om de Tedee Dry Contact te resetten naar de fabrieksinstellingen:

1) Druk op de knop van de Tedee Dry Contact.

2) Houd de knop ingedrukt tot de rode LED knippert en laat de knop dan onmiddellijk los.

3) De reset wordt bevestigd door drie keer knipperen van de rode LED.

Nowy projekt 29 2

Tedee Dry Contact en Tedee Bridge

Het Tedee Dry Contact kan gekoppeld worden met een Tedee Bridge als deze zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt om automatische firmware-updates en toegang op afstand tot de configuratie mogelijk te maken.

Als je eigenaar of beheerder bent van beide apparaten, ga dan naar het toegangspaneel van je Tedee Bridge en druk op het “+” icoon in de rechterbovenhoek om te scannen naar beschikbare apparaten.

Obraz777777

Related articles: