scrollUpButton
Main blog
< Terug.

Tedee werkt nu met het Ajax Beveiliging Ecosysteem

Met de introductie van de Tedee Dry Contact module is het nu mogelijk om Tedee PRO en Tedee GO slimme sloten te integreren met geavanceerde beveiligingsopstellingen, zoals het Ajax alarm ecosysteem.

Tedee heeft zijn smart lock mogelijkheden uitgebreid door integratie met het Ajax security ecosysteem, wat verbeterde beveiligings- en automatiseringsfuncties biedt. Dankzij de Tedee Dry Contact module kunnen Tedee PRO en Tedee GO slimme sloten nu naadloos worden aangesloten op draadloze relaiscontrollers van Ajax. Dit zorgt voor een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor moderne beveiligingsbehoeften. Deze integratie stelt je in staat om de betrouwbaarheid van Ajax-systemen te combineren met de flexibiliteit van Tedee’s draadloze, retrofit slimme sloten, en biedt zo het beste van twee werelden.

Wat is Ajax?

Ajax Systems is een internationaal technologiebedrijf en Europa’s grootste ontwikkelaar en fabrikant van beveiligingssystemen met smart home-mogelijkheden. Baanbrekende innovaties zoals Jeweller, Wings en OS Malevich, samen met talrijke hardware- en software-integraties, zorgen voor de wereldwijde erkenning van het bedrijf. Met een divers aanbod van meer dan 135 draadloze en bedrade apparaten biedt Ajax uitgebreide beveiligingsoplossingen voor zowel binnen- als buitenshuis. Ajax waarborgt de veiligheid van meer dan 2,5 miljoen gebruikers in 187 landen.

Meer informatie over Ajax >>

Het ecosysteem draait om centrale Ajax-hubs, die verschillende beveiligingsapparaten en sensoren samenvoegen met behulp van zowel bekabelde als draadloze technologieën. Een van de methoden om toegangspunten met Ajax te beveiligen is via een betrouwbaar relaismechanisme. De Ajax Relay Jeweller is een controller die draadloos verbinding maakt met de hub om commando’s te ontvangen. Deze commando’s worden geconfigureerd via een cloud-gebaseerd platform en een beheerdashboard.

Vervolgens stuurt de Relay Jeweller vergrendel- en ontgrendelopdrachten naar het bekabelde elektronische deurslot. Deze oplossing biedt een unieke combinatie van een eenvoudig uitbreidbare draadloze infrastructuur en de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding tussen de relaiscontroller en het slot.

WS 1 1

Afbeeldingsbron: https://support.ajax.systems/en/manuals/relay/

Wat is de uitdaging?

Hoewel de Ajax Relay Jeweller-controller draadloos verbinding maakt met de alarmhub, moet deze van stroom worden voorzien en bedraad worden aangesloten op een relaisgestuurd apparaat. Dit betekent dat er nog steeds een fysieke bekabeling nodig is om het systeem te laten werken.

Standaard is een beveiligd deurslot in het Ajax-ecosysteem gebaseerd op een combinatie van apparaten:

  • De centrale Ajax-hub, die alle Ajax-compatibele producten in een pand integreert.
  • De Ajax Relay Jeweller-controller, die draadloos verbinding maakt met de hub.
  • Tegelijkertijd moet de relaiscontroller worden aangesloten op een voedingsbron en het elektronische deurslot.
  • Het elektronische deurslot wordt geïnstalleerd op een deur en bekabeld verbonden met de Ajax Relay Jeweller.

Afbeeldingsbron: https://ajax.systems/products/relay/

Hoe Tedee werkt met Ajax

Tedee PRO en Tedee GO zijn draadloze, retrofit slimme sloten die compatibel zijn met verschillende lokale deurbeslagstandaarden. Deze producten brengen sleutelloze deurontgrendeling, via een smartphone-app en andere methoden, naar bestaande deursloten zonder dat uitgebreide hardwarevervangingen of bedradingsinstallaties nodig zijn.

De integratie van Tedee met het Ajax-ecosysteem combineert het beste van twee werelden: de betrouwbaarheid van een beveiligingssysteem en de veelzijdige compatibiliteit van Tedee slimme sloten met hun draadloze, retrofit installatie.

Het gebruik van Tedee slimme sloten in combinatie met de Tedee Dry Contact module maakt een eenvoudigere installatie mogelijk van draadloze slimme sloten, zonder dat je uitgebreide deurbeslagvervangingen of het trekken van elektrische kabels naar het deurslot hoeft te doen. De enige technische vereiste is dat de Tedee Dry Contact module binnen Bluetooth-bereik van de Tedee PRO of Tedee GO wordt geïnstalleerd.

Als gevolg hiervan kan de alternatieve opstelling met Tedee-apparaten er als volgt uitzien:

  • De centrale Ajax-hub integreert alle Ajax-compatibele producten in een pand.
  • De Ajax Relay Jeweller-controller wordt aangesloten op de Tedee Dry Contact module en een stroombron.
  • Het Tedee GO of Tedee PRO smart lock wordt draadloos geïnstalleerd aan de binnenzijde van het deurslot.

TedeexAjax

De Tedee Dry Contact module, verbonden met de Ajax relaiscontroller, communiceert met het slimme slot via Bluetooth en geeft draadloos verzoeken tot vergrendelen en ontgrendelen door van de bedrade Ajax controller.

Tegelijkertijd informeert de Tedee droogcontactmodule het Ajax-systeem over de huidige vergrendelingsstatus (vergrendeld/ontgrendeld) en of de batterijstatus optimaal is of moet worden opgeladen.

Meer informatie over Tedee Dry Contact >>

 

DC Hero

Tedee Bridge is niet vereist. Alle configuratie en beheer bevinden zich binnen het Ajax ecosysteem en de app. Een eigenaar of beheerder moet toegang hebben tot de Tedee app voor regelmatig onderhoud van het apparaat: firmware-updates, herkalibratie en andere functies.

Hoe werkt een Smart Lock in combinatie met een alarminstallatie?

De integratie van Tedee GO of Tedee PRO met het Ajax-ecosysteem biedt geavanceerde beveiligings- en automatiseringsmogelijkheden:

  • Automatische deurvergrendeling en -ontgrendeling: Deze functies worden gesynchroniseerd met het in- of uitschakelen van het alarm.
  • Integratie met andere beveiligingsapparaten: Hierdoor kan de deur automatisch worden vergrendeld wanneer bewegingsmelders of raamsensoren worden geactiveerd.
  • Toegangsschema’s: Hiermee kan een slim slot automatisch worden vergrendeld en ontgrendeld volgens een vooraf ingesteld tijdschema.
  • Aansluiting op knoppen en schakelaars: Dit biedt een extra bedieningsmethode voor de deur.
  • Alarmscenario’s: Er kunnen scenario’s worden geïmplementeerd die ondersteuning bieden in noodsituaties, zoals het automatisch ontgrendelen van de deur wanneer een hoge CO-concentratie wordt gedetecteerd of in geval van evacuatie.

Bekijk de onderstaande demonstratievideo om te zien hoe verschillende apparaten slimme slotbewerkingen activeren in het Ajax-ecosysteem. Vergeet niet de ondertiteling in jouw taal in te schakelen.